fredag 31 mars 2017

Uteskola i kylan

I torsdags hade Zebrorna uteskola på schemat. Vi kände att vi längtade efter skogen och packade därför matsäck och matematik-uppgifter och begav oss mot blåbärskogen. 
I matematiken jobbar Zebrorna med längder, att omvandla mellan meter, decimeter,  centimeter och millimeter. Vi hade med oss måttband så de fick mäta fem olika saker i skogen och skriva längden i de olika enheterna.  Sedan fick de gå en tipspromenad som gick på samma tema, dvs längd. 
När matteuppgifterna var avklarade var det dags att äta matsäck och sedan leka! Vi hade missbedömt vädret en smula så många Zebror frös väldigt mycket, vi bestämde oss för att gå tillbaka till skolan och värma oss i klassrummet innan lunchen. Vi har dock lovat Zebrorna att vi ska gå tillbaka till skogen inom en snar framtid då de verkligen tycker om att vara där.





 




fredag 24 mars 2017

Teknik och syslöjd

Den här veckan har Zebrorna börjat med teknik, vi har funderat på vad teknik egentligen är. Teknik  behöver inte vara Ipads och datorer, en sax är till exempel en utmärkt teknisk uppfinning.



I syslöjden har Zebrorna tillverkat slöjdpåsar som har formen av en fisk. Här är två killar som är klara med sina och är på väg ut på rast, de använder sina verk som kulpåsar.


fredag 17 mars 2017

Mattematchen

 Den här veckan har Zebrorna dragit igång med mattematchen. Det är en nationell tävling för elever i åk 1-4. Vi tävlar mot elever i åk 3-4, det lottas ut priser veckovis och när tävlingen är avslutad får de som har högst poäng över hela tävlingsperioden möjlighet att vinna priser.  Just nu ligger vi på plats 71 av Sveriges åk 3-4.
Ni kan läsa mer om mattematchen här.