söndag 30 november 2014

Vecka 47 och 48

Hej!

Förra veckan hann jag tyvärr inte med någon blogg.....och denna vecka fick även vänta ett par dagar extra :( 

På idrotten förra vecka hade vi basketfia. En basketövning där eleverna fick träna på att skjuta på korgen och träffade man korgen fick man flytta sin spelpjäs ett steg på spelplanen. 




 Spelplaner är som i fia med knuff men vi hade ingen knuff.
Det laget som satte sin kona i mitten först var det vinnande laget sedan spelande de andra lagen vidare om andra, tredje och fjärde plats.

 Ett roligt spel där alla i laget har en lika mycket delaktighet.


Lottie var hos oss och där fick eleverna rita av sig själva. De skulle tänka på hur de själva ser ut och fundera kring hårfärg, ögonfärg eller andra igenkännande tecken.



Jonas från Finland som var hos oss tidigare i höstats fick med sig brev som vi hade skrivit till hans klasskamrater. Nu har vi fått svar och eleverna har fått läsa breven och sedan skrivit ett nytt svar som vi ska skicka till Finland :)



Marta och Jessica hade en samling för oss där vi fick ser fina bilder och lyssna till deras fantastiska resa som de har fått vara med om. 
Det var spännande att se alla djur de har fått se och hur skolan såg ut och hur miljön kring skolan och där de bodde var....



I fredags gick vi i fackeltåg till kyrkan där vi hade en jätte fin adventssamling. Alla var jätte duktiga i kyrkan att lyssna och sitta stilla. 


Sebastian fick tända första ljuset!


När vi kom tillbaka till skolan hade köket dukat upp med varm saft och pepparkakor!


På idrotten hade vi byggt upp en grovmotoriksbana, vissa övningar var svårare än andra....men eleverna tyckte det var spännande att prova på.

Åla under bron utan att nudda taket!


Balansera på bommen!


Rulla som en stel pinne!

Ta sig igenom ringarna utan att få stötar!


Nu har vi inte många veckor kvar fram till jul!
Idag startar vi även med vår julkalender!!

// Linda 



fredag 14 november 2014

Vecka 46

Hej!

Denna vecka har jag inte hunnit med att fotografera eller rättare sagt jag har haft mina tankar på alla utvecklingssamtal som är i full gång och glömt bort att fotografera under lektionerna.

Vi har haft Lottie på besök som har pratat om vilka positiva och negativa känslor vi kan ha....sedan har eleverna fått diskutera och fundera när man kan ha dessa känslor, hur man kan vara eller bete sig när man känner dessa känslor och vad kan man göra när man känner dessa känslor? 

Det var en lektion som kanske kändes lite tung och jobbig och mycket prat men det är härligt att höra hur era barn tänker kring dessa viktiga frågor.

Lottie kommer komma till oss nästa vecka igen då vi ska fortsätta detta arbete!



Tavlan var helt full med allas tankar och idéer!


Ha en skön helg!

Här hemma ska vi kurera oss så alla är på benen på måndag igen!

// Linda 

fredag 7 november 2014

Vecka 45

Hej igen!

Nu var vi tillbaka efter ett härligt och skönt höstlov. 

Vi har haft en härlig vecka med många olika spännande projekt. Vi har bland annat provat på att ta bort ett av våra sinnen för att stärka upp ett annat sinne. I måndag fick eleverna smaka på fem olika saker utan att se vad det var dem skulle smaka på. Alla var spända och nervösa innan vi skulle sätta igång. Några trodde de skulle dö, tänk om det är något jag inte gillar? Jag kommer kräkas om jag äter kaviar, oliver mm. Det var roligt att se deras olika reaktioner innan vi ens hade smakat något :) Efter att jag lovade dem att de inte kommer dö och jag kommer inte ge dem något farligt att smaka på så var dem reda att börja. 
Det första de fick smaka på var en knäckemacka......huuuu så skönt tyckte dem!
Nu var de lite lugnare inför nästa provsmakning.


Sedan blev det flingsalt.....det var inte lika gott!


  Efter det fick de smaka pärlsocker, rostad lök och cornflakes :) 
Alla överlevde och klarades sig denna gång!


På idrotten har vi denna vecka haft kinesiskamuren, äppeltanten och hinderbana där man satt ihop två och två. Många roliga aktiviteter som eleverna gillade och jag!

 Det är svårt att hinna med att få dem på bild när de kommer i full fart!




 På engelskan har vi spelat ett spel som var lite klurigt ibland men som alla var jätte duktiga på att lista ut och förstå vad som menades i spelet. 

 

På uteskolan var vi till hjorthagen. Där alla fick prova på att vara blinda. De fick gå en liten slinga med förbundna ögon och lyssna på en kamrat som talade om vart man skulle gå. Det var lite svårt och  läskigt. Här gäller det att man vågar lita på sina kamrater som leder och pratar med en. Det gäller även att kamraten som pratar är tydlig och inte hittar på några bus på vägen. 






I svenskan har vi börjat med ordklasser som vi kommer arbeta vidare på även nästa vecka.


Ha en skön helg och hoppas ni pappor blir firade på söndag :)

// Linda